Izjava za medije

Sporočilo za medije: Študenti Univerze v Mariboru so študijsko leto že petnajstič otvorili na »prvem roku«

(Maribor, 10. oktober 2018) – Včeraj zvečer so študenti na tradicionalni prireditvi Gremo na prvi rok skupaj otvorili novo študijsko leto. Organizator dogodka – Študentski svet Univerze v Mariboru – je poskrbel za to, da so se študenti že petnajsto leto zapored sprostili pred začetkom študijskega leta in pridobili novo energijo ter zagon za uspešno opravljanje prihajajočih študijskih obveznosti.

Študente in študentke je na odru prva pozdravila priljubljena pevka Nika Zorjan, ki je poskrbela, da se je publika dodobra ogrela ob prepevanju njenih najbolj znanih skladb. Za njo je oder prevzela legendarna pop rock skupina Tabu, ki je v dvorani UŠC Leona Štuklja poskrbela za odlično vzdušje. Malo po polnoči je za dvig srčnega utripa in energije poskrbela skupina Elvis Jackson. Za nepozabno nadaljevanje zabave pa je do zgodnjih jutranjih ur skrbela karizmatična skupina Farty Animals.

»Prvi rok je uspel! Naj uspejo, s čisto 10, vsi naslednji prvi roki tudi med letom. Profesorji, ki so včeraj zastavljali izpitna vprašanja, so v dvorani UŠC pričarali super vzdušje. Naj se zahvalim ekipi Študentskega sveta Univerze v Mariboru, ki stoji za organizacijo dogodka. Če vprašate mene, smo vsako leto boljši. Letošnji Gremo na prvi rok je bil 15. zaporedoma. Bravo! Super je bilo! Hvala vsem študentom, ki ste z nakupom vstopnice pomagali ostalim kolegom študentom, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij. Hvala v njihovem imenu in naj bo prihajajoče akademsko leto izjemo, kot je bil izjemen naš Gremo na prvi rok,« je po uspešnem dogodku povedala Maja Žibert, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru.

Dogodek Gremo na prvi rok je bil tudi letos, že šesto leto zapored, obarvan humanitarno. Izkupiček od vstopnic je bil tudi letos v celoti namenjen v dobrodelne namene. Z obiskom prireditve Gremo na prvi rok so tako študenti mariborske univerze sodelovali v dobrodelni akciji »Študenti za študente«. Enkratna denarna pomoč bo namenjena socialno šibkejšim študentom Univerze v Mariboru, ki kljub oteženemu socialnemu položaju uspešno opravljajo svoje študijske obveznosti. Razpis za pridobitev zbranih sredstev bo odprt do 24. oktobra, pogoji razpisa pa so objavljeni na spletni strani Študentskega svet Univerze v Mariboru.

Nina Krel, predstavnica stalne delovne komisije za socialne zadeve Študentskega sveta Univerze v Mariboru, je na humanitarno plat prireditve zelo ponosna: »Veseli nas, predvsem pa mene, da se študentje v takšnem številu udeležijo dogodkov. Še bolj pa me veseli, ker vem, da bomo lahko s tem denarjem pomagali veliko študentom do denarne pomoči. Znesek ni visok, pa vendar, dovolj velik, da jim malce olajšamo vstop v študijsko leto. Naj omenim še to, da se na razpis še vedno lahko prijavijo vsi, ki ustrezajo razpisnim pogojem. Te pa najdete na spletni strani Študentski svet Univerze v Mariboru.«

###

Kontaktne osebe:

Maja Žibert, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru
E-pošta: maja.zibert@student.um.si
Telefon: 041 799 271

Tjaša Heričko, predstavnica za stike z javnostmi Študentskega sveta Univerze v Mariboru
E-pošta: tjasa.hericko@student.um.si
Telefon: 02 23 55 218


 

Sporočilo za medije: Gremo na prvi rok 2018

(Maribor, 3. oktober 2018) – Študentski svet Univerze v Mariboru tudi letos vabi, da »Gremo na prvi rok 2018«, ki bo potekal v torek, 9. oktobra 2018, od 21. ure naprej v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja.

Ponovno je pred nami začetek novega študijskega leta – obdobje, ko študenti napolnimo mesto s svežo energijo in Maribor znova zaživi kot univerzitetno mesto v polnem utripu. A še preden se letošnja študijska pot na Univerzi v Mariboru prav začne, je prav, da ko so ramena še prosta študijskih bremen študentje srečamo znane obraze, spoznamo nove in si z nepozabno zabavo naberemo energijo in motivacijo za vso leto. Le kje je to lažje storiti kot na že tradicionalnem koncertu Gremo na prvi rok?

Nastopili bodo Nika Zorjan, Tabu, Elvis Jackson in Farty Animals!

Maja Žibert, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru, je v pričakovanju dogodka povedala: »Veselim se dogodka Gremo na pri rok. Z njim je začetek študijskega leta nekaj posebnega. Ob »prvem roku« je znanje zelo sveže, zato študenti radi obiskujemo prve roke. Še rajši pa »Gremo na prvi rok«. Namreč, pri »Gremo na prvi rok« ECTS kreditnih točk ne nabiramo in tudi izpita nam ne sestavijo profesorji. Izpitna vprašanja nam dobo postavljali znani glasbeniki. UŠČ Leona Štuklja je v času dogodka Gremo na prvi rok »velika učilnica«, kjer ni živčnosti in skrbi, ki jo lahko začutimo pred pravimi prvimi roki. Je dogodek, ki je mnogo več kot le sprostitev ob glasbi. Je druženje, je spoznavanje novih prijateljev, je študentski pozdrav novemu študijskemu letu. Vabljeni na Gremo na prvi rok 2018.«

Gremo na prvi rok bo že šesto leto zapored študente mariborske univerze združil v humanitarni akciji »Študenti za študente«. Z enkratno denarno pomočjo bodo tudi letos pomagali socialno šibkejšim študentom in študentkam Univerze v Mariboru, ki kljub oteženemu socialnemu položaju uspešno opravljajo svoje študijske obveznosti. Izkupiček od vstopnine, ki znaša 3 €, bo v celotni namenjen za humanitarno akcijo. Akcijo vzporedno s prireditvijo Študentski svet Univerze v Mariboru organizira že od leta 2010, saj iz števila prejetih prošenj ugotavljajo, da so potrebe in stiske študentov res velike. Komu in kako bo pomoč dodeljena, je podrobneje opisano v razpisu.

»Študijsko leto je naokoli in spet že nestrpno pričakujemo prvi večji dogodek v Mariboru – Gremo na prvi rok. To je priložnost, da se študentje in študentke spoznajo med sabo, pozabavajo in z odličnimi glasbenimi skupinami zapojejo v novo študijsko leto, ki bo polno novih dogodivščin in lepih trenutkov. Ker si Študentski svet Univerze v Mariboru prizadeva, da bi vsi študentje doživeli nepozabne izkušnje in brezskrbne trenutke, je ta dogodek še kako dobrodošel tudi za tiste študente, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin. Tudi letos je namreč dogodek humanitarno obarvan, tako da bo ves izkupiček šel študentom, ki se v šoli trudijo in imajo dobre uspehe. Razpis za te študente in razpisni pogoji so objavljeni na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru, prijavijo pa se lahko od objave razpisa pa vse do 24. oktobra 2018 do 15. ure,« je o študentski prireditvi s humanitarno noto dodala še Nina Krel, predsednica Stalne delovne komisije za socialne zadeve Študentskega sveta Univerze v Mariboru.

Vabimo Vas, da se nam pridružite na tradicionalni prireditvi Gremo na prvi rok in ujamete nepozabne trenutke odlične zabave ob pričetku študijskega leta!

Ob tem Vas še obveščamo o akreditacijah: prosimo Vas, da si mediji za vstop na prireditev Gremo na prvi rok 2018 pravočasno priskrbite akreditacije. To uredite tako, da na elektronski naslov tjasa.hericko@student.um.si pošljete naziv medija, ime in priimek ter kontakt (elektronski naslov in telefonsko številko) novinarja, fotografa ali snemalca. Akreditacije je potrebno urediti najpozneje do torka, 9. oktobra 2018, do 15. ure. Prevzeli jih boste lahko v torek, 9. oktobra 2018, od 20.30 naprej na vhodu v VIP prostor v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja.

###

Kontaktne osebe:

Maja Žibert, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru
E-pošta: maja.zibert@student.um.si
Telefon: 041 799 271

Tjaša Heričko, predstavnica za stike z javnostmi Študentskega sveta Univerze v Mariboru
E-pošta: tjasa.hericko@student.um.si
Telefon: 02 23 55 218