Izjava za medije

Maribor, 7. 10. 2015

Sporočilo za medije: Gremo na prvi rok 2016

Študentski svet Univerze v Mariboru tudi letos vabi, da »Gremo na prvi rok 2016«, ki bo potekal v torek, 11. oktobra 2016, od 21. ure naprej v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja.

Stopili smo v novo študijsko leto, a še preden se letošnja pot na Univerzi v Mariboru prav začne in še preden pričnemo s pravo študijsko akcijo, si bomo privoščili že tradicionalno druženje. Spoznati nove študente, srečati stare kolege in si z noro zabavo do konca “napolniti baterije”. Le kje je to lažje storiti kot na »prvem roku«?

Nastopili bodo: Skeebeep, Mi2 in S.A.R.S..

Maja Žibert, predsednica Študentskega sveta Univerze v Mariboru, je ob bližajočem se dogodku povedala: ” Z “Gremo na prvi rok” je začeti študijsko leto povsem drugače kot brez njega. S šalo lahko pojasnim, da se študenti dostikrat pohvalijo, da je prvi izpitni rok za kanček lažji od ostalih razpisanih. Na našem prvem roku skrbi in živčnosti, ki je po navadi pred izpitom prisotna, ne bo. Tu bomo zato, da pozdravimo novo študijsko leto, da Maribor po poletnih počitnicah ponovno zaživi v študentskem duhu. Takšno druženje je mnogo več kot le sprostitev ob glasbi. K druženju želimo spodbuditi predvsem bruce in jim pokazati, kaj pomeni biti študent Univerze v Mariboru.”

»Gremo na prvi rok« že od leta 2010 ne mine brez humanitarne note. Študentje mariborske univerze se bomo letos ponovno združili v akciji »Študenti za študente«, kjer bomo z enkratno denarno pomočjo pomagali socialno šibkejšim študentom Univerze v Mariboru, ki kljub oteženemu socialnemu položaju uspešno opravljajo svoje študijske obveznosti. Akcijo že četrto leto zapored vzdržujemo, saj smo iz števila prejetih prošenj, ki je vsako leto večje, opazili, da so potrebe in stiske res velike. Komu bo pomoč dodeljena je podrobneje opisano v razpisu. Vstopnina, ki znaša 3 €, bo v celoti namenjena za to akcijo.

Špela Mlakar, predstavnica stalne delovne komisije za socialne zadeve ŠS UM, je pojasnila namen in potek humanitarne akcije: Študentski svet je zares pozoren na dogajanje med študenti in okrog njih, zato se trudimo delati tudi na področju sociale in tako že nekaj let skrbimo, da študenti ob nepozabni zabavi naredimo tudi nekaj dobrega. Razpis je objavljen na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru, zainteresirani kandidati pa se lahko prijavijo do 24. oktobra 2016. Udeleži se dogodka, imej se super in pomagaj!” 

Ob tem Vas še obveščamo o akreditacijah: prosimo Vas, da si za vstop v VIP prostor na prireditvi »Gremo na prvi rok« pravočasno priskrbite akreditacije. To uredite tako, da na e-mail pia.prebevsek@student.um.si pošljete ime in priimek novinarja, fotografa ali snemalca in njihov kontakt (e-mail, telefonska številka) ter seveda pripišete ime medija. Akreditacije je potrebno urediti najpozneje do ponedeljka, 10. oktobra 2016, do 16. ure. Prevzeli jih boste lahko v torek, 11. oktobra 2011, od 19.30 ure naprej na VIP vstopu v UŠC Leona Štuklja.

Vabimo Vas, da se nam pridružite na tradicionalni prireditvi »Gremo na prvi rok« in ujamete nepozabne trenutke odlične zabave ob pričetku študijskega leta!

 

Lep pozdrav!

 

Kontaktne osebe:

Maja Žibert, prorektorica za študentska vprašanja UM
maja.zibert@student.um.si
041 799 271

Pia Prebevšek, predstavnica za stike z javnostmi ŠSUM
pia.prebevsek@student.um.si
041 245 122