Izjava za medije

Sporočilo za medije                                                                                                                

Študenti brez težav z izpitnimi vprašanji na »prvem roku«

(Maribor, 11. oktober 2017) – Sinoči je Študentski svet Univerze v Mariboru z že tradicionalno prireditvijo Gremo na prvi rok 2017 otvoril začetek novega študijskega leta. Nepozabno večerno rajanje v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja v družbi odličnih glasbenih gostov je študentom dalo energijo in zagon za uspešno opravljanje prihajajočih študijskih obveznosti.

Množico študentov sta s svojimi hiti in priredbami vsem znanim pesmi dodobra ogrela brata popularnega slovenskega dua BQL. Za njima so oder prevzeli Vlado Kreslin in Mali bogovi, ki so zaigrali prav vse svoje največje uspešnice in poskrbeli za odlično vzdušje. Kmalu po polnoči je zbrane študente z avtorskim rockom obnorela dobro poznana skupina Dan D. Za nepozabno zabavo do sredinih jutranjih ur so poskrbeli vedno pozitivni, karizmatični in energični Mambo Kings.

»Študenti so mi obljubili, da se bodo tudi med letom udeleževali prvih rokov. A če primerjam tiste med letom in tega od včeraj, je bil naš nekaj zares posebnega. Še primerjati se ne more s tistimi, ki so med letom. Bilo je super, nastopajoči in študenti so v dvorani UŠC Leona Štuklja pričarali nepozaben večer. Dogodek smo razprodali že prejšnji teden, verjamem, da bo tako tudi v prihodnje. Hvala vsem, spoštovani študenti, ki ste z nakupom vstopnice pomagali kolegom študentom, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij. Hvala vam v njihovem imenu. In srečno v prihajajočem akademskem letu,« je po uspešnem dogodku povedala Maja Žibert, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru.

Študentski svet Univerze v Mariboru je že peto leto zapored poskrbel za humanitarno noto prireditve. Izkupiček od vstopnic je tudi letos v celoti namenjen v dobrodelne namene. Gremo na prvi rok 2017 je tako študente mariborske univerze združil v humanitarni akciji »Študenti za študente«, s katero pomagajo študentom in študentkam Univerze v Mariboru, ki kljub oteženemu socialnemu položaju uspešno opravljajo študijske obveznosti. Komu bo denarna pomoč dodeljena, je podrobneje opredeljeno v razpisu, ki je objavljen na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru.

Nina Krel, predstavnica stalne delovne komisije za socialne zadeve Študentskega sveta Univerze v Mariboru, je na humanitarno plat prireditve zelo ponosna: »Veseli me, da je bil dogodek razprodan. Študentje so še enkrat pokazali svojo dobrodelnost. Verjamem, da so se udeležili dogodka zaradi zabave, vendar so s kupljeno karto omogočili lažji začetek novega študijskega leta študentom, ki si to res zaslužijo. Na razpis se je še vedno možno prijaviti, vse podrobnejše informacije pa najdete na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru.«.

###

Kontaktne osebe:

Maja Žibert, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru
E-pošta: maja.zibert@student.um.si
Telefon: 041 799 271

Tjaša Heričko, predstavnica za stike z javnostmi Študentskega sveta Univerze v Mariboru
E-pošta: tjasa.hericko@student.um.si
Telefon: 041 771 315


 

Sporočilo za medije: Gremo na prvi rok 2017

(Maribor, 5. oktober 2017) – Študentski svet Univerze v Mariboru tudi letos vabi, da »Gremo na prvi rok 2017«, ki bo potekal v torek, 10. oktobra 2017, od 21. ure naprej v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja.

Pred nami je začetek novega študijskega leta – obdobje, ko študenti napolnimo mesto s svežo energijo in Maribor znova zaživi kot univerzitetno mesto v polnem utripu. A še preden se letošnja študijska pot na Univerzi v Mariboru prav začne, si bomo študentje ob dobri glasbi in prijetni družbi nabrali energijo in motivacijo za opravljanje študijskih obveznosti. Le kje je to lažje storiti kot na že tradicionalnem koncertu Gremo na prvi rok?

Nastopili bodo skupine BQL, Vlado Kreslin & Mali bogovi, Dan D ter Mambo Kings!

Maja Žibert, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru, je v pričakovanju dogodka povedala: »Gremo na prvi rok je besedna zveza, za katero želim, da bi jo čim večkrat slišali tudi med študijskim letom. Ob prvem roku je znanje še sveže in kakor pravijo študenti, se splača iti na prvi rok. In zagotovo se izplača iti tudi na Gremo na prvi rok 2017. Na našem prvem roku skrbi in živčnosti, ki je po navadi pred izpitom prisotna, ni. Gremo na prvi rok je dogodek, ki mesto Maribor poveže v veliko študentsko družino. Tisto noč tej družini bije eno srce. Takrat pokažemo, kaj pomeni študentski duh. Druženje na dogodku Gremo na prvi rok je veliko več kot le sprostitev ob glasbi. Je priložnost, da spoznamo nove prijatelje, medse sprejmemo bruce in jim pokažemo, kaj pomeni biti študent Univerze v Mariboru«.

Gremo na prvi rok bo že peto leto zapored študente mariborske univerze združil v humanitarni akciji »Študenti za študente«. Z enkratno denarno pomočjo bomo tudi letos pomagali socialno šibkejšim študentom in študentkam Univerze v Mariboru, ki kljub oteženemu socialnemu položaju uspešno opravljajo svoje študijske obveznosti. Izkupiček od vstopnine, ki znaša 3 €, bo v celotni namenjen za humanitarno akcijo. Akcijo vzporedno s prireditvijo organiziramo že od leta 2010, saj iz števila prejetih prošenj ugotavljamo, da so potrebe in stiske študentov res velike. Komu in kako bo pomoč dodeljena, je podrobneje opisano v razpisu.

»Kot vsako leto do zdaj, tudi letos v sklopu zabavnega dogodka Gremo na prvi rok, organiziramo humanitarno akcijo Študenti za študente, ki se vsako leto izkaže za dober projekt. Tudi letos želimo pokazati svojo humanitarnost in priskočiti na pomoč tistim študentom, ki uspešno opravljajo svoje obveznosti, vendar prihajajo iz socialno šibkejših družin. Študentski svet Univerze v Mariboru si prizadeva, da študentje stopijo skupaj in z nakupom karte nekomu omogočijo lažje študentsko življenje. Razpis je objavljen na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru. Vsi zainteresirani se lahko prijavijo od objave razpisa do 25. 10. 2017,« je o humanitarni akciji dodala še Nina Krelpredstavnica stalne delovne komisije za socialne zadeve Študentskega sveta Univerze v Mariboru.

Vabimo Vas, da se nam pridružite na tradicionalni prireditvi Gremo na prvi rok in ujamete nepozabne trenutke odlične zabave ob pričetku študijskega leta!

Ob tem Vas še obveščamo o akreditacijah: prosimo Vas, da si mediji za vstop na prireditev Gremo na prvi rok 2017 pravočasno priskrbite akreditacije. To uredite tako, da na elektronski naslov tjasa.hericko@student.um.si pošljete naziv medija, ime in priimek ter kontakt (elektronski naslov in telefonsko številko) novinarja, fotografa ali snemalca. Akreditacije je potrebno urediti najpozneje do ponedeljka, 9. oktobra 2017, do 16. ure. Prevzeli jih boste lahko v torek, 10. oktobra 2017, od 20. ure naprej na vhodu v VIP prostor v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja.

###

Kontaktne osebe:

Maja Žibert, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru
E-pošta: maja.zibert@student.um.si
Telefon: 041 799 271

Tjaša Heričko, predstavnica za stike z javnostmi Študentskega sveta Univerze v Mariboru
E-pošta: tjasa.hericko@student.um.si
Telefon: 041 771 315