Lineup

SKEEBEEP

»Je enostavno, naravnost zabavno, živeti v nevednosti, ko imaš za burek, ali pa tudi ne.«

Matevž Šmajs, Miha Hlade in Janko Hren, trije mladi glasbeniki iz Kungote so leta 2011 svoje glasbene talente in prijateljstvo združili v skupino Skeebeep. Po enem letu glasbenega ustvarjanja se jim je pridružil še Igor Purg. Javnosti so se prvič predstavili leta 2012 v okviru natečaja za izbor najboljše študentsko/dijaške glasbene rock skupine Šourock. Njihova glasba je unikatna mešanica glasbenih zvrsti reggaeja, skaja in rocka z razmeroma izzivalnimi in predvsem duhovitimi besedili. Leta 2012 so navdušili s prvimi tremi posnetimi avtorskimi skladbami in leta 2015 predstavili svoj prvi album imenovan Al Boom.

Več o skupini Skeebeep najdete na: http://www.skeebeep.com/.,

NA ODRU OB 21.50 uri

Mi2

»Bla je sladka kot med, bla je nežna kot cvet, bla je boljša od drugih deset.«

Začetki skupine Mi2 segajo v leto 1995, ko je bila ustanovljena kot duet – od tod tudi izhaja ime – ki se je leto kasneje s skladbo Črtica uspešno prebil na slovensko glasbeno sceno. Po začetnih vzponih in padcih se skupina med leti 1998 in 1999 oblikuje v zasedbi, kot jo poznamo še danes: Jernej Dirnbek, Tone Kregar, Egon Herman, Robi Novak in Igor Orač. V dobrih dveh desetletjih glasbenega ustvarjanja je ustvarila sedem studijskih albumov, s katerimi so obnoreli Slovenijo in postali ena najbolj vročih slovenskih rock skupin. Poznani so po mnogih uspešnicah, kot so Moja teta Estera, Pojdi z menoj v toplice, Ko bil sn še mali pizdun, Sladka kot med, Čista jeba … Prav tako so izdali dve pesniški zbirki in biografijo, o skupini pa je izšel dokumentarni film z naslovom Kdo=Mi2.

Več o skupini Mi2 najdete na: http://www.mi2.si/.

NA ODRU OB 23.40 uri

S.A.R.S.

»Lutko, ja sam rešen da večno s tobom plešem …«

Leta 2006 sta Dragan Kovačević in Aleksandar Luković v Beogradu ustanovila skupino Sveže amputirana ruka Satriania, bolj znano pod akronimom S.A.R.S. Kmalu je izšla skladba Buđav lebac, ki je hitro postala spletni hit in s katero si je skupina našla svoj prostor na glasbeni sceni. Znani so predvsem po svojevrstni kombinaciji rocka, popa, reggaeja, skaja, hip-hopa in blues glasbe. Na svoji glasbeni poti so izdali šest studijskih albumov in ustvarili devetnajst videospotov za njihove najpopularnejše skladbe, kot so Ratujemo ti i ja, Perspektiva, Lutka in Glupost.

Več o skupini S.A.R.S. najdete na: http://sarsbend.com/.

NA ODRU OB 01.30 uri