Lineup

BQL

»Vsak utrip srca ti svojo noto da. V moje rime se ujameš, zdaj sva zate jaz in zame ti.«

BQL je priljubljen slovenski duo, ki ga sestavljata brata Anej in Rok s Prevalj. Posamično sta svoj glasbeni talent Sloveniji uspešno predstavila v oddaji Slovenija ima talent. V letu 2016 sta združila svoje moči in se s svežim glasbenim stilom ter harmonijami s prvo pesmijo »Muza« uvrstila na vrhove slovenskih lestvic. Na Emi 2017 sta navdušila s »Heart of Gold«, zasedla 2. mesto in ponovno prevzela slovenske lestvice. Nazadnje sta skupaj z duom Maraaya izdala pesem »It’s Compicated«. Poznana sta tudi po številnih priredbah, kot sta »Ledena« in »Despacito«.

NA ODRU OB 22:00

 

Vlado Kreslin in Mali Bogovi

»Preko Mure, preko Drave, prek Save vse do morja. Morda še prek oceana, od zibelke do neba.«

Glasbena pot Vlada Kreslina se je začela v bandu Apollo, kjer se je kot bobnar prvič dotaknil svojih glasbenih sanj. Nato je nadaljeval kot pevec s skupinami Špirit group, Horizont, Sanje in Avantura ter leta 1980 zmagal na Slovenski popevki. Tri leta zatem se je priključil skupini Martin Krpan ter kot predskupina nastopal pred številnimi znanimi ustvarjalci, med katerimi je tudi Bob Dylan. S številnimi zamenjavami in precejšnjo priljubljenostjo je skupina obstajala do leta 1991. Po razpadu skupine se je posvetil ljudski glasbi in z bandom Mali bogovi in Beltinško bando povzročil pravi preporod slovenske etnične glasbe. Izdal je sedemnajst albumov z avtorsko glasbo, več pesniških zbirk, nastopal v filmih in gledališču kot igralec in avtor glasbe. Med njegove največje uspešnice sodijo »Dekle moje«, »Tisoč let«, »Cesta«, »Nekega jutra, ko se zdani«, »Če bi midva se kdaj srečala«, »Abel in Kajn«, »Z Goričkega v Piran«, »Poj mi pesem«, »Tista črna kitara« …

Več o Vladu Kreslinu najdeš na: www.kreslin.com.

NA ODRU OB 23:00

 

Dan D

»In pusti naj te nosi voda…«

Začetki novomeške skupine Dan D segajo v leto 1996, ko so se Tomislav Jovanovič – Tokac (glas), Dušan Obradinovič – Obra (bobni), Marko Turk – Tučo (ritem kitara), Primož Špelko (bas kitara) in Aleš Bartelj (solo kitara) s svojimi bogatimi izkušnjami odlično zlili v novo zgodbo zrelega avtorskega rocka, ki je začel nastajati. Zasedba je nedolgo zatem izdala prvenec »Igra« in se s svojim iskrenim pristopom ter neutrudnim koncertiranjem kmalu začela prebijati tudi izven lokalnih, novomeških klubov. In če so bili Dan D na prvencu mladostno energični in neobrzdani, je drug album poln zrelih čustvenih izlivov pevca Tokaca in dovršenih instrumentalnih izletov v bogastvo rock zapuščine. Skupino sta nato kmalu zapustila Primož Špelko in Aleš Bartelj. Po kratkem nedelovanju, sta se preostalim trem starim članom pridružila basist Andrej Zupančič in klaviaturist Boštjan Grubar, Tokac pa je v roke prijel še kitaro. Kasneje je mesto na bas kitari prevzel Nikola Sekulovič. Dan D se je znova predstavil v novi luči ter pokazal še večjo žanrska raznolikost in raznovrstnost s kopico uspešnic – »Plešeš«, »Čas«, »Voda«, »Rekli so«, »Lep dan za smrt, »Pozitivne misli« ter druge skladbe, ki so se hitro usidrale v ušesa poslušalcev.

Več o skupini Dan D najdeš na: www.dan-d.net.

NA ODRU OB 00:30

 

Mambo Kings

»Nočas te ljubim, ljubim. Ne želim da stanem. Ti si prelijepa i nemaš mane.«

Mambo Kings je priljubljena zabavna skupina, ki slovi po nepozabnih zabavah in tako na svojih nastopih s pozitivno energijo že 19 let osvajajo množice oboževalcev slovenskega ter širšega okolja. Kralji zabav – Rus, Vasko, Bart in Mare – so tako obvezen del vsake dobre zabave. Izdali so številne avtorske pesmi, med katerimi je »Preveč je lepih deklet«, hkrati pa navdušujejo s predelavami največjih glasbenih uspešnic, ki jim dodajo kanček svoje dobre volje ter sodelujejo z drugimi glasbeniki, kot je Djomla KS z hitoma »Preko Beograda do Ljubljane« in »Pijemo danima«.

Več o skupini Mambo Kings najdeš na: www.mambo-kings.com.

NA ODRU OB 02:00