Lineup

Nika Zorjan
»Za tejbe ge san tü, pa za mejne si tij.«

Glasbena pot priljubljene slovenske pevke Nike Zorjan se je začela leta 2010 z njenim nastopom v prvi sezoni oddaje Slovenija ima talent. Leto pozneje se je udeležila še Misije Evrovizije, leto za tem pa je s pesmijo »Nasmeh življenja« nastopila na Melodijah morja in sonca 2013 in zmagala v telefonskem glasovanju. Pesem je ena najbolj predvajanih skladb v letih 2013 in 2014 na slovenskih radiih. Poleti 2015 je skupaj z DJ Ramusem navdušila s pesmijo »Lajf je moj«. Lani se je na vrh domačih glasbenih lestvice uvrščala s pesmijo »Fse«, letos pa je s pesmijo »Uspavanka« nastopila na Emi.

 

Tabu
»Nikdar sonce ni tako žarelo, kot za naju dva.«

Tabu je slovenska pop rock skupina, ki navdušuje že od davnega leta 1998. Prve tri albume – »Tabu«, »Male nore ideje« in »Lunalagun« – so izdali v zasedbi Nina Vodopivec (vokal), Primož Štorman (bobni), Tomaž Trop (kitara), Iztok Melanšek (bas kitara), Marjan Pader (akustična kitara) in Sandi Trojner (klaviature). Kasneje se jim je pridružil še Aleš Beriša (klaviature), na Gremo na prvi rok pa jih bo spremljala tudi Eva Beus (vokal), ki je s skupino že od leta 2015. Njihova poznana albuma sta še »Hvala za ribe!« in »Nabiralka zvezd«. Leta 2016 so navdušili s singlom »Do kosti«, letos marca pa še s pesmijo »Hodi sam«.

Več o skupini Tabu najdeš na: www.t-a-b-u.com.

 

Elvis Jackson
»I just want you to know I’ll be there when you’ll be falling low. «

Elvis Jackson je glasbena rock skupina, ki je svoj lasten glasbeni izraz skozi desetletje razvijala ob spremljavi ska, punk, hard core, reggae in metal vplivov. Na glasbene odre so prvič stopili leta 1997, od takrat naprej pa so poznani kot najbolj poskočen in energičen koncertni rock band v Sloveniji. Izdali so že šest albumov, med drugim »Move Your Feet It’s One O’Clock«, »Go Home and Practice«, »Summer edition«, »Against the Gravity«, »Window« in »Radio Unfriendly«. Skupino sestavljajo legendarni David Kovšca – Buda (vokal), Boštjan Beltram – Berto (kitara), Erik Makuc – Slavc (bas kitara), Marko Soršak – Soki (bobni) in Emir Beširevic (mešalec zvoka). Med publiko so najbolj poznani po pesmih »This Time«, »Not Here to Pray«, »Dry Your Tears« in »Wake Me Up«!

Več o skupini Elvis Jackson najdeš na: www.elvisjackson.com.

 

Farty Animals
»Ne morš met vsega! Kaj ti je vsega treba?«

Skupina Farty Animals je bila ustanovljena spontano in postopoma, danes jo sestavlja nadvse zanimiva družina z žurerskim imenom (P)Farty Animals! Na odru nas bodo navduševali Luka Pernek (akustična kitara, glavni vokal), Tomaž Golob (harmonika, vokal), Žan Grabner (bas kitara, vokal) ter Rok Divjak (bobni, vokal). V njihovem repertoarju se najdejo skladbe rock’n’roll hitov, klasičnih rock balad, ki jih občasno začinijo s kančkom balkanskega etna, countrya in slovenskih popevk. Njihovi najbolj znani singli so »Ne morš met vsega!«, »Bele vrane«, »Easy« in »Volare«.

Več o skupini Farty animals najdeš na: www.fartyanimals.si.